“Крилата стежка”: в Черкасах відкрили 5-кілометровий туристичний маршрут

8 Червня 2018 14:00

Сьогодні в Черкасах представники міської влади і компанії мобільного оператора “Vodafone” відкрили інноваційний туристичний маршрут “Крилата стежка”. Проект дозволяє ознайомитися із основними туристичними родзинками міста без допомоги екскурсовода, а лише використовуючи смартфон з підключеним мобільним інтернетом та програмою для зчитування QR-кодів. Черкаси стали шостим містом, де було реалізовано подібний проект, інформують у міській раді.

chmr.gov.ua

Логотипом цього маршруту обрали чайку – символ того, що Черкаси розташовані на березі Дніпра.

Загальна довжина маршруту “Крилата стежка” становить 4,7 км. Його можна повністю пройти за 2-3 години.

До туристичного маршруту входить чотирнадцять точок, серед яких Черкаський художній музей, парк Долина троянд, Пагорб Слави, Блакитний палац, сквер Б.Хмельницького та інші. Біля кожної з цих точок в бруківку вмонтована спеціальна табличка з  QR-кодом. Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета людина потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об’єкта – площі, будинку, пам’ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані інші QR-таблички.

chmr.gov.ua

“Така співпраця є прикладом соціально відповідального бізнесу. Маю надію, що «Крилата стежка» допоможе гостям Черкас краще познайомитися з нашим містом, – зазначила заступник міського голови Людмила Бордунос. Також вона попросила містян бережливо ставитися до табличок з QR-кодами.

chmr.gov.ua

Відправною у “Крилатій стежці” є точка “Соборна площа”. Тож на знак відкриття маршруту представники міської влади і оператора мобільного зв’язку урочисто заклали першу табличку на цьому місці.