Заступниця начальника відділу Черкаської екоінспекції вимагала 100 тис. грн за те, що “закриє очі”

19 Червня 2018 21:15

Сьогодні правоохоронці викрили незаконні дії заступника начальника відділу Державної екологічної інспекції в Черкаській області, яка за посередництва свого чоловіка та ще однієї особи вимагала від підприємця 100 тис. грн. за невжиття передбачених законодавством заходів реагування за наслідками проведеної перевірки на предмет дотримання екологічного законодавства. Про це повідомляють у прокуратурі Черкаської області.

chk.gp.gov.ua

За  вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі чиновницю затримано в порядку ст. 208 КПК України. Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру та обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.