Вісьмох депутатів-“склерозників” Черкаської міської ради перевірятиме НАЗК

26 Червня 2018 16:39

Вісім депутатів Черкаської міської ради подали не повну інформацію в електронних деклараціях доходів і майна. Це Олексій Мельник, Володимир Бурячинський, Олександр Радуцький, Руслан Лола, Олександр Дишлюк, Руслан Зоря, Роман Діскант, Сергій Тищенко. Про це повідомили представники Черкаського обласного відділення КВУ, зробивши моніторинг декларування майна, доходів та врегулювання конфлікту інтересів депутатами міської ради.

“Ми склали розгорнуту карту приватних інтересів кожного депутата Черкаської міської ради. І в результаті співставлення баз даних приватних інтересів і декларацій за 2016 рік ми з’ясували, що деякі депутати забули або свідомо не вказали деяку інформацію, яка стосується їхніх корпоративних права, а також керівництва ними певними організаціями, – пояснила Алла Юрковська з черкаського КВУ. – Двоє депутатів не вказали майно, яке в них є, але воно не відобразилося в їхніх деклараціях”.

Руслан Зоря і Олександра Радуцький “забули” вказати, що керують громадськими організаціями. Роман Діскант і Руслан Лола – “забули”, що володіють майном (транспортний засіб у Лоли, земельні ділянки у Свидівку і Каневі – у Дісканта), Бурячинський, Мельников, Тищенко і Дишлюк не вказали, що є кінцевими бенефіцеарами підприємств.

КВУ оформило 8 заяв до Національного агентства з питань запобігання корупції із вказанням відповідних фактів із вимогою провести перевірку викладених фактів, склалсти відповідний протокол і забезпечити розгляд судом цих протоколів.

“Чи це є свідомим приховуванням інформації, а чи “пробілами” в деклараціях – зробить висновок НАЗК , – додала Алла Юрковська. – По двом депутатам ми уже отримали відповідь – щодо Руслана Зорі і Руслана Лоли відбувається перевірка викладених фактів”.

Нагадаємо, що Громадська кампанія з “Атестації депутатів місцевих рад” започаткована Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України” та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО “Комітет виборців України” “Доброчесні місцеві депутати” за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. За реалізацію ініціативи в Одеській області відповідає Одеська обласна організація ВГО “Комітет виборців України”.