На Черкащині СБУ інсценізувала вбивство активіста, що його “замовив” київський бізнесмен (відео)

27 Червня 2018 20:29

ssu.gov.ua

Бізнесмен з Києва хотів залякати жителів мешканців одного з сіл на Черкащині. Незадоволені умовами співпраці селяни вимагали від нього збільшити плату за паї.  У СБУ заявили, що завдяки імітації попередили замовне вбивство громадського активіста і ще двох осіб, які відстоювали права селян.

Як розповіли в СБУ, для залякування людей київський ділок замовив вбивство трьох громадян. Першим ‒ представник громадського об’єднання «Самооборона майдану Черкаської області» та волонтер АТО, надалі ‒ голова однієї із сільських рад району та її близький родич.

Правоохоронці задокументували зустріч замовника з кілером, який повідомив правоохоронців про підготовку злочину та погодився співпрацювати зі слідством. На ній комерсант озвучив прізвища майбутніх жертв, надав додаткові інструкції щодо їхньої ліквідації, обговорив терміни та порядок виконання замовлення.

Для імітації злочину співробітники контррозвідки СБ України організували “зникнення” активіста під час повернення з роботи до дому

Надалі на околицях Києва здійснено імітацію вбивства активіста, викопано яму для поховання, на фоні якого, згідно з умовами замовника, здійснено кілька постановочних фотокарток з тілом чоловіка із слідами насильницької смерті.

ssu.gov.ua

Оперативники спецслужби задокументували передачу замовником після отримання “доказів” виконання вбивства п’ятнадцяти тисяч доларів США та затримали зловмисника.

Завдяки спецоперації Службі безпеки України вдалося не тільки попередити вчинення замовного вбивства громадського активіста, а й через імітування злочину з’ясувати особи наступних жертв та попередити вчинення терористичного акту, зокрема здійснення пострілу із ручного протитанкового гранатомета у приватний будинок одного із сільських голів району.

Наразі бізнесмену оголошено про підозру в скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.