На Драбівщині ще один аліментник відробляє борг на суспільно корисних роботах

2 Липня 2018 20:00

Більше 42 тис грн аліментів заборгував своєму 14-річному синові Роман Пушкар із смт. Драбів Черкаської області. Зараз він відпрацьовує свій борг на суспільно корисних роботах – наводить лад у парку райцентру. Загалом має відробити 120 годин.

Це вже другий неплатник у Черкаській області, якого притягнули до такого виду відповідальності. Першим відробляв заборгованість житель села Безбородьки Драбівського району. За 120 годин робіт чоловік отримав від сільради 2 тис грн, які вже надійшли дитині.

Колишня дружина Романа Тетяна розповідає, що за 14 років особливої допомоги від чоловіка не отримувала. Коли той сидів у тюрмі, їй іноді перераховували сотню чи кілька сотень гривень.

Обидва боржники потрапили під дію закону №7277 #Чужих дітей не буває, який набрав чинності в лютому цього року і передбачає в разі, якщо неплатник не має майна та офіційної роботи, накладення адміністративного стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт.

Щоб притягнути неплатника до відповідальності, виконавча служба складає протоколи, направляє їх до суду, який розглядає справу по суті та виносить відповідну постанову, що подається на виконання в службу пробації, після чого органи місцевої влади надають такій особі місце роботи.

 

“Судами Черкаської області вже винесено 12 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, 9-ть з них перебувають на виконанні в секторах з питань пробації”, – зазначив заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Юрій Вишневський.

Нагадаємо, що законом #Чужих дітей не буває передбачено також встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон, користування транспортними засобами, зброєю та у праві на полювання для тих неплатників аліментів, які заборгували своїм дітям кошти за 6-ть і більше місяців.

З початку року державними виконавцями області вже стягнуто 51, 5 млн грн. на користь майже 16 тис дітей. Половину цієї суми вдалося стягти саме завдяки дії нового закону. Для порівняння, за весь минулий рік в області було стягнуто 53,3 млн грн. аліментів.