Третій випадок спроби самогубства в Черкасах: чоловік погрожував стрибнути з 7 поверху

17 Липня 2018 17:17

Інформація про чоловіка, який розбив скло освітлювального вікна на сходовому марші багатоповерхівки в Черкасах та погрожує стрибнути, до рятувальників надійшла від патрульної поліції. Як розповів Костянтин Проценко з обласного управління ДСНС, на місце події, крім оперативно-координаційного підрозділу також виїхали екстремальний психолог та фахівець медичного відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення.

facebook.com/Костянтин Проценко

Перемовини із чоловіком, який засів між шостим та сьомим поверхами житлового будинку на вулиці Ярославській, тривали близько години. Впродовж цього часу Лесі Коротяєвій, психологу управління ДСНС, таки вдалось умовити нервово-збудженого чоловіка не робити дурниць. Після чого для дачі пояснень чоловіка у кайданках запросили до районного відділку.

facebook.com/Костянтин Проценко

“Враховуючи, що за останні п’ять днів це вже третій випадок спроби суіциду, раджу усім уважно роздивитися навколо та оцінити стан своїх близьких та рідних, особливо тих, хто страждає на психічні захворювання чи нервові розлади, – коментує Костянтин Проценко. – Саме ці люди вважаються легкозбуджуваними, а відтак, можуть дуже швидко впасти у депресивний стан, який підштовхне до суїцидальних думок. Попіклуйтесь про своїх близьких. У випадку незрозумілої поведінки, не гайте час, звертайтесь до фахівців”.