Як у Черкасах зросли зарплати медиків?

9 Серпня 2018 13:00

Черкаси увійшли в шістку міст обласного значення, де вдалося усім Центрам сімейної медицини отримати кошти від Національної служби. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики виконавчого комітету Черкаської міської ради Олег Стадник. Він розповів, як збільшилися заробітні плати медичних працівників.

„Що маємо за липень місяць ? Коштів, виявляється достатньо, щоби лікарі почали відчувати , що вони після найдовшої освіти в країні (8 років навчання) теж чогось варті. Короткий аналіз зарплат лікарів і медсестер за 6 місяців і окремо за липень. Перший центр сімейної медицини разом із педіатричною амбулаторією – за 6 міс середня заплата для лікаря 6 368 грн, м/с 4 499, у липні стала 11065 грн та 6 448. П’ятий центр (лідер по укладених деклараціях – більше 50%) було 6546 грн для лікарів, 4097 для м\с. За липень лікарі отримали 14 750 грн, м\с 8 354 грн. Звичайно, це середня заплата – хто заключив більше декларацій, той і отримав більше”, – зазначив Олег Стадник усвоєму фейсбуку.

За його прогнозами, на цьому тижні місто переступить риску в 110 тисяч укладених декларацій.

“Ви хочете змін? Пам’ятайте, зміни можливі, коли буде мінятись кожен, коли ви виберете свого лікаря , а лікарю будете потрібні ви. До кінця 2018 року це необхідно зробити! Ніхто ж не хоче бути лузером?”, – зауважив Олег Стадник.