На Канівщині впорядкували козацький цвинтар

23 Серпня 2018 09:05

Команда фонду “Рідної країни” відвідала територію козацького цвинтаря, що знаходиться в одній з столиць козацтва Трахтемирові. Унікальність цього місця підтверджує той факт, що могили та надгробні пам’ятники датуються 15-17 століттям.

facebook.com/m.tomenko

Засновник фонду “Рідна країна” Микола Томенко неодноразово наголошував на тому, що місце поховання національних героїв має бути відповідно облаштоване та впорядковане. Саме тому команда взяла на себе ініціативу провести на території цвинтара толоку та встановити показчик для туристів.

“Щира подяка моїм колегам з “Рідної країни”, канівським друзям Олегу Петриченку, Сергію Хоменку і К. та молодому козацтву Трахтемирівської Січі під проводом Бориса Скребцова. Пам‘ятаємо нашу історію! Шануємо наших героїв!”, – зазначив Микола Томенко у своєму фейсбуку.

facebook.com/m.tomenko

Нагадаємо, що це далеко не перша ініціатива команди “Рідної країни” по збереженню національних історичних пам’яток. Нещодавно в Тарасовій світлиці, що в Каневі, завдяки ініціативі Миколи Томенка був повністю замінений солом`яний дах на більш витривалий та довговічний очерет.