У небі над Уманню встановили новий рекорд (відео)

28 Вересня 2018 23:40

Пілот Сергій Скалько в черговий раз  привіз в   Умань міжнародний фестиваль повітряних куль “Монгольф’єрія. Квітуча країна”.  Під час заходу був встановлений новий рекорд України – перший тандем-стрибок з теплового аеростату, повідомляє “Вечірня Умань”.

“Ми отримали дозвіл на підняття кулі на висоту понад 4 тисячі метрів. Здійснювати стрибок будуть парашутист Олександр Марушко в тандемі з Марією Ткаченко. Це буде важкий рекорд по ряду причин: парашутистам треба розігнатись, щоб знати коли саме відкривати парашут, також чим вища висота, тим важче кулі буде підійматись. Важко також через те, що будуть виходити три парашутиста одночасно і звільняється велика кількість вантажу,  через що куля може різко піти вверх, але ми до цього готові”, – розповів до рекордного стрибка пілот.

На щастя, погода була льотна і новий рекорд України було встановлено саме в небі над Уманню. Про свої відчуття відразу після приземлення розповіла парашутистка Марія Ткаченко.

“Приземлення було дуже класне. Воно було більш динамічне та жорсткіше, ніж при стрибку із літака, проте хвилина вільного падіння була крута. Не було страшно. Це кайф”, – зазначила дівчина.

Мы это сделали! Рекорд Украины!

Posted by Alexandr Marushko on Friday, 28 September 2018

Також протягом трьох днів в Умані проходив Чемпіонат України з повітроплавного спорту, де визначали кращих повітроплавців. Участь у змаганнях взяло 9 пілотів з усіх куточків країни. Переможцем змагань став Валентин Щенявський з Житомира, який вже понад 10 років підкорює небо, спочатку в  якості штурмана, а зараз як професійний пілот.