Опалення в освітніх закладах Черкас планують увімкнути наступного тижня

3 Жовтня 2018 12:30

Опалення у дитячих садках і школах у Черкасах планують увімкнути наступного тижня. Про це повідомив директор департаменту освіти й гуманітарної політики міської ради Сергій Воронов.

фото з фейсбуку Сергія Воронова

“Щодня об’їжджаю кілька навчальних закладів для розуміння реальної ситуації в сфері надання освітніх послуг містянам. Цього разу особливу увагу звертаю на температурний режим, зокрема в дошкіллі. На вулиці стало дійсно прохолодно, проте найнижчі температурні показники, які я нині побачив – на фото, 19º. Дітки в закладах перебувають не у футболочках та шортах, а в світерах та штанцях/колготках. Очевидно, що в різних закладах вони різні, проте нами вже розпочата робота над початком опалювального сезону”, – зазначив Сергій Воронов у своєму фейсбуку

За його словами, з початком опалювального сезону ситуація складна і пов’язана з особливостями бюджетного процесу.

“Адже за “новими правилами” ми маємо авансувати свої платіжки за тепло. Для цього маємо збалансувати бюджетні призначення- наблизити призначення по теплу і віддалити інші призначення. З цим складніше, адже по загальному фонду віддалити можемо тільки зарплати, а це захищені статті, тож шукаємо варіанти серед бюджету розвитку – а це невиплачені кошти за виконанні роботи і очевидно сповільнення виконання більшості робіт, – зазначив Сергій Воронов. – Проте, переконаний, вийдемо і з цієї ситуації. Тож, плануємо з наступного тижня розпочати опалювальний сезон в освітніх закладах міста”.