Опалювальний сезон у Черкасах офіційно стартує 9 жовтня, але не всюди

5 Жовтня 2018 13:04

Опалювальний сезон у Черкасах цього року розпочнеться наступного вівторка, 9 жовтня.Цього дня тепло з’явиться у житлових будинках, у дитячих садочках та в школах. Рішення про це ухвалили сьогодні на засіданні виконавчого комітету, повідомляють у міській раді.

За словами директора комунального підприємства “Черкаситеплокомуненерго” Павла Карася, подача тепла населенню повинні здійснюватися, коли середньодобова температура протягом трьох днів становить 8 і менше градусів.

“Для запуску системи теплопостачання потрібен час, – коментує він. – Нормативний час – це три доби. Тепло в усіх будинках підключатиметься поступово”.

Водночас, як зауважила заступник міського голови Людмила Бордунос, через серйозні пориви на мережах Черкаської ТЕЦ у частини будинків, які обслуговує Придніпровська СУБ, опалення підключать кількома днями пізніше.

“Після усунення поривів Придніпровській СУБ треба підготувати ці будинки до запуску системи опалення. Тому тепло в них слід чекати у них на 3-4 дні пізніше”, – підкреслила Людмила Бордунос.