КНР подарував мільйон гривень черкаській школі

16 Жовтня 2018 17:00

Черкаська загальноосвітня санаторна школа-інтернат отримала кошти на поліпшення матеріально-технічної бази. Мільйон гривень на це спрямує Китайська народна республіка. Такий подарунок зробив школі Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей. Він днями у межах робочої поїздки відвідав цей освітній заклад, інформують в обласній держадміністрації.

ck-oda.gov.ua

Єдина в області Черкаська санаторна школа-інтернат має понад півстолітню історію. Тут нині поєднують навчання з лікувальною терапією 555 дітей з Черкас та області, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом. Масажі, електро-, тепло- та водолікування – це не повний перелік тих послуг, які окрім навчання, тут отримують діти. Для цього створені усі умови, функціонує басейн та гуртожиток.

Китай не вперше допомагає освітнім закладам Черкащини. Торік навчальний заклад отримав 14 сучасник потужних комп’ютерів з понад 200 наданих КНР для Черкаської області. Цього ж спрямує 1 мільйон гривень на поліпшення матеріально-технічної бази школи-інтернату, наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей:

“Мільйон – це той ліміт, який можемо спрямувати зараз. Навчальний заклад може підготувати перелік речей, які потрібні та передати у посольство КНР в Україні. Зичу дітям гарно й старанно вчитися, аби в майбутньому вони стали тою силою, яка зближуватиме наші два народи”.

Відзначимо, пан Посол Ду Вей завітав на Черкащину, аби відвідати батьківщину китайського народного героя – льотчика родом з села Черепин Корсунь-Шевченківського району Григорія Кулішенка. Нині минають 79 роковини з дня загибелі українського військового у китайсько-японській війні.

Черкаська санаторна школа-інтернат – один з семи діючих в Україні навчальних закладів такого спрямування. Діти, окрім навчання, залучені до позашкільної роботи у понад десяти гуртках. Тут одна з найсильніших команд з робототехніки. Вони власними силами розробили мобільний додаток з пошуку чистої питної води.