Для нового голови Черкаської ОДА вже купують авто за понад 1 мільйон гривень

31 Жовтня 2018 16:29

Комунальне підприємство «АТП Черкаської обласної ради» (Черкаси) оголосило про закупівлю нового сріблястого авто для поповнення свого автопарку з очікуваною вартістю 1,08 млн грн.

Про це пише «ІнфоМіст» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Аукціон запланований на 1 листопада. Товар має бути поставлений замовнику до кінця того ж таки місяця.

paidagogos.com

У документації зазначається, зокрема, що авто має бути оснащене круїз-контролем, клімат-контролем, системою гучного зв’язку через Bluetooth, голосовим керуванням, можливістю підключення до Wі-Fі, оббивкою дверей з комбінованої шкіри, матовими сріблястими ручками дверей, шкіряними сидіннями з підігрівом, тонованим зеленим склом, вікнами із захистом від ультрафіолетового випромінювання, тощо. Рік випуску – 2018, гарантія – 36 місяців.

19 жовтня Черкаська ОДА уклала з «АТП Черкаської облради» угоду щодо надання послуг перевезення за 613 тис грн. Були замовлені послуги Hyundai Veracruz та Toyota Camry, їх вартість – 9,22 грн/км. Всього очікуваний пробіг в 2018 році було вказано на рівні 66,5 тис км.

У червні минулого року «АТП Черкаської обласної ради» збиралося придбати білий 5-місний автомобіль 2017 р.в. з низкою вимог, під які підходить розкішний Infiniti Q70. Вартість – 1,4 млн грн. Тоді голова облради Олександр Вельбівець заявив, що придбання цього авто не є його розпорядженням. Торги були відмінені.

Згідно із декларацією, Вельбівець має лише «Москвич», який він зве «реліквією». Голова облради інформував, що інше авто купляти не збирається.

Від «Наших грошей»

24 жовтня Кабінет Міністрів узгодив звільнення голів чотирьох обласних державних адміністрацій, серед них і Черкаської. Також уряд схвалив проект розпорядження про призначення голови Черкаської ОДА Олександра Вельбівця  губернатором Черкаської області, яке має підписати президент.

Вельбівець був обраний від «Блок Петра Порошенка». Минулого року Черкаська обласна організація «БПП» розкритикувала плани «АТП Черкаської облради» купити авто за 1,4 млн грн. В своєму зверненні до Вельбівця його однопартійці попросили вплинути на скасування закупівлі, а саму її назвали недоречною «в досить напружений час для країни і при наявності в області чималої кількості відкритих проблемних питань, які потребують вкладення бюджетних коштів».

В нинішній тендерній документації «АТП Черкаської облради» серед технічних характеристик закупівлі вказали тільки вимоги до екстер’єру та інтер’єру авто, але не вказали жодних вимог до його кузова, коробки передач та двигуна.

Джерело: Наші гроші