Синоптики прогнозують 13 листопада чергову порцію холоду

12 Листопада 2018 17:11

Минулого тижня Черкащину огортали тумани. В деяких районах видимість була меншою 100 метрів та тривали більше 12 годин, що є стихійним гідрометеорологічним явищем. Так, у вихідні у Чигирині туман з видимістю 50-70 м тривав аж 31 годину. Причина цьому – надходження холодного та вологого повітря зі сходу і додаткове нічне вихолоджування в умовах антициклону.



За прогнозом Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у вівторок 13 листопада чекаємо чергову порцію холоду – вночі температура знизиться до 4-9º морозу, вдень буде не вище +2..+3º.

14 і 15 листопада вплив антициклону помітно ослабне. І з заходу до нашого регіону наближається система атмосферних фронтів, пов’язаних з атлантичним циклоном.

Вони проявлять себе в збільшенні хмарності та послаблені морозів. Мінімальна температура очікується в межах -1..-6º, а вдень -2..+3º. Середньодобова температура залишається нижче норми на 2-4º. Суттєвих опадів у цей період не очікується. Проте, у західних районах області 14-15 листопада вже може випасти невеликий мокрий сніг.