“Ціна питання” теплих батарей у Смілі – 85 млн. грн. (відео)

12 Листопада 2018 23:33

Причина відсутності опалення в Смілі – бездіяльність органів місцевого самоврядування та теплопостачальника. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на “Нафтогаз України”:

Минулого опалювального сезону були ті ж самі проблеми. За рік нічого не змінилось. Через цю бездіяльність страждають мешканці міста. Це неприпустимо. Ситуація має бути вирішена, але, на жаль, зусиль лише Нафтогазу недостатньо.
Тепловик має виконати умови діючого законодавства, щоб у Нафтогаза з’явилась законна можливість надати номінації.

Нафтогаз не має такої компетенції, як самостійно визначатись коли застосовувати ті чи інші норми законодавства. Ми просимо місто виконати норми закону:
1. Документально підтвердити де знаходяться основні засоби, які забезпечують містян теплом. Хто їх хазяїн, хто за них відповідає? Хто буде відповідати за безпеку газопостачання?
2. Якщо відбулась зміна теплопостачальника, то відповідно до ст 22 Закону України про теплопостачання він має стати правонаступником за борговими зобов’язаннями, які “напрацювала” попередня теплопостачальна організація. Це 85 млн грн.

Ми не говоримо про те, що борги необхідно одразу сплатити. Треба стати правонаступником боргових зобов’язань. Після цього можна укладати договір на реструктуризацію на 5 років.
Позиція “ми не будемо платити за попередників” – нечесна. Смілянська міська рада прийняла рішення надати в оренду приватній організації комунальне підприємство.

Саме смілянська влада 7 років не контролювала як експлуатуються ці основні засоби, як працює підприємство, стан розрахунків.
Якщо будуть виконані норми закону, укладання договору займе години”.

Причина відсутності опалення в Смілі – бездіяльність органів місцевого самоврядування та теплопостачальника

Причина відсутності опалення в Смілі – бездіяльність органів місцевого самоврядування та теплопостачальника. Минулого опалювального сезону були ті ж самі проблеми. За рік нічого не змінилось. Через цю бездіяльність страждають мешканці міста. Це неприпустимо. Ситуація має бути вирішена, але, на жаль, зусиль лише Нафтогазу недостатньо.Тепловик має виконати умови діючого законодавства, щоб у Нафтогаза з’явилась законна можливість надати номінації. Нафтогаз не має такої компетенції, як самостійно визначати, коли застосовувати ті чи інші норми законодавства. Ми просимо місто виконати норми закону:1. Документально підтвердити, де знаходяться основні засоби, які забезпечують містян теплом. Хто їх хазяїн, хто за них відповідає? Хто буде відповідати за безпеку газопостачання?2. Якщо відбулась зміна теплопостачальника, то відповідно до ст 22 Закону України про теплопостачання він має стати правонаступником за борговими зобов’язаннями, які «напрацювала» попередня теплопостачальна організація. Це 85 млн грн. Ми не говоримо про те, що борги необхідно одразу сплатити. Треба стати правонаступником боргових зобов’язань. Після цього можна укласти договір на реструктуризацію на 5 років.Позиція «ми не будемо платити за попередників» – нечесна. Смілянська міська рада прийняла рішення надати в оренду приватній організації комунальне підприємство. Саме смілянська влада 7 років не контролювала, як експлуатуються ці основні засоби, як працює підприємство, стан розрахунків. Якщо будуть виконані норми закону, укладання договору займе години.#зима2019

Posted by Нафтогаз України – Naftogaz on Monday, 12 November 2018