У Раді зареєстрована постанова про перевибори у Смілі

14 Листопада 2018 17:46

Депутати Верховної Ради зареєстрували постанову про проведення перевиборів у Смілі. Про це повідомив віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко, інформує його прес-служба. Причина – невчасний початок опалювального сезону у Смілі.

Завтра, 15 листопада Едуард Кругляк, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України разом із заступником керівника “Нафтогазу” планують виїхати у Смілу на сесію міської ради, щоб допомогти у прийнятті рішення щодо теплопостачання у місті.

“Уряд не влаштовує ситуація, коли на виплати премій працівникам міської ради виділялося 10 млн грн, в той час як на виплату боргу за опалення влада міста кошти не змогла знайти. Місцеві депутати впродовж трьох місяців шукали кошти, щоб дати гарантії для вчасного запуску опалення. Мова йде про 15 мільйонів гривень. Але у той же час кошти на стимулюючі виплати – за інтенсивність праці, за напруженість на роботі – працівникам міської ради Сміли були знайдені. Преміювання на соціально-культурну сферу в 5 млн грн теж виплачено. Тож у мене виникає питання: чи ефективно розподіляються кошти, які виділяються на міський рівень? Я вважаю, що ні”, – наголосив Геннадій Зубко в ході сьогоднішнього засідання уряду.

Також він повідомив, що відкрито кримінальне провадження щодо безвідповідальної позиції міської влади Сміли і несвоєчасного запуску опалювального сезону.