На Тальнівщині врятували пораненого лебедя

2 Грудня 2018 22:41

Птахів помітили місцеві жителі і викликали рятувальників. Лебідь з лебідкою просиділи кілька днів на замерзлому цукрозаводському ставку. Рятівники з 13 ДПРЧ на човні з рибацьким сітками дісталися до птахів. Зловили пораненого, а лебідка полетіла. Вже на березі побачили, що у пернатого пошкоджене крило. Птаху завезли до місцевої ветеринарної лікарні.

“Обробили поранене крило, продезінфікували. Мабуть бився з кимось, бо на крилах характерні рани. Потім я зателефонував нашому волонтеру, він забирає пернатих на утримання до весни. Там гарно їх годує, тримає в теплі”, – каже Руслан Соловей, керівник Тальнівської державної лікарні ветеринарної медицини.

Зараз лебідь мешкає у Володимира Вахоцького в Гордашівці. Три тижні тому він врятував і забрав до себе лебідку з поламаною ногою. Птахи знаходяться в гарних умовах, їх добре годують. Гордашани допомогли зерном, комбікормом, дали тюки з соломою.

“Весною пару випущу на Гірський Тікич, можливо й поповнення буде. Хоч лебідь і був “жонатий”, думаю, вподобає мою лебідку. Тепер їдять разом”, – говорить Вахоцький.