У справі резонансної ДТП за участі екс-депутатки з’явився свідок

10 Грудня 2018 15:55

17 червня на дорозі із Черкас до Сміли трапилася дорожньо-транспортна пригода. MERCEDES-BENZ на смерть збив велосипедиста. Ймовірно за кермом авто перебувала екс-депутат облради, підприємиця Любов Савченко. Станом на сьогодні їй досі не оголошено підозру.

Натомість у справі призначено відразу 14  експертиз. А згідно з останньою ухвалою, у жовтні у справі з’явився свідок.

Нагадаємо, внаслідок ДТП чоловік-велосипедист загинув на місці пригоди, жінка, що їхала поруч з ним, отримала травми. Кримінальне провадження відкрито 17 червня.

Як свідчить інформація із реєстру судових рішень, із червня по листопад у справі було призначено відразу 14 експертиз.

Зокрема, лише в серпні суд задовольнив клопотання слідчого поліції про вивчення тілесних пошкоджень в жінки-велосипедистки, яка постраждала в ДТП. У серпні призначено також вивчення взуття потерпілого.

У вересні слідчий звернувся із клопотанням про призупинення експертизи деталей транспортного засобу.

У жовтні потерпіла звернулася із скаргою про бездіяльність слідчого і прокурора. Суд зобов’язав слідчого поліції Бойка М.В. “не чинити перешкод потерпілій при виготовленні копій під час ознайомлення з матеріалами”.

У листопаді була призначена 13-та експертиза. Вона має визначити тілесні ушкодження на тілі потерпілої і встановити, чи були вони отримані внаслідок червневої ДТП. Остання наразі експертиза датована 28 листопада.

У матеріалах слідства з’явився свідок. З ним було проведено слідчий експеримент 19 жовтня. Згідно з текстом ухвали, свідок рухався дорогою із швидкістю 100 км\год і бачив автопригоду через бокове дзеркало заднього виду. На це засідання слідчий не з’явився. Суд доручив призначення судової автотехнічної експертизи.

Джерело: Інфоміст