Виконуючи заповіт Фріца Майєса, фірзенці дарують Канівській лікарні сучасний операційний стіл

12 Грудня 2018 16:16

Уже майже півроку минуло, як не стало почесного громадянина Канева, голови громадської організації “Друзі Канева” Фріца Майєса… Утім, посіяні ним добрі справи продовжують давати свої плоди донині. Так, цими днями Канів відвідує гість із німецького міста-побратима Фірзена – Мохамед Фарукі Фарук.

kaniv-rada.gov.ua

Нагадаємо, 20 липня ц.р., на 80-у році життя внаслідок важкої довготривалої недуги пішов з життя Фріц Майєс. Саме він вніс особистий вагомий внесок у розвиток дружніх стосунків між територіальними громадами Канева і Фірзена (Німеччина). За його сприяння канівська громада неодноразово отримувала від фірзенців  різноманітну допомогу.

Мохамед Фарукі Фарук – завідувач складу, в якому, власне, збирається вся гуманітарна допомога для Канева. В ході візиту чоловік виконав останню волю Фріца Майєса.

Той до останніх днів думав про Канів і заповів, щоб замість квітів люди, які приходитимуть на церемонію його поховання, приносили гроші для канівців. Таким чином фірзенці зібрали суму в 11 тис.євро.

Рідні Фріца Майєса вирішили, що ці кошти мають бути спрямовані на придбання обладнання Канівській ЦРЛ та для Канівського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, якими покійний опікувався насамперед.

За словами медиків, на сьогодні найбільша потреба полягає в операційному столі та лампі операційній для відділення хірургії Канівської ЦРЛ. Відтак, було вирішено спрямувати кошти на придбання цього обладнання, інформують у міській раді.

– Продовжуватиму свою роботу й надалі. Я обіцяв Фріцу Майєсу. І свого слова дотримаю, – сказав Мохамед Фарукі Фарук.