Черкаська міська рада внесла нарешті зміни до бюджету

17 Грудня 2018 14:36

Сьогодні Черкаська міська рада внесла зміни до раніше ухваленого рішення “Про міський бюджет на 2018 рік”. Проголосували 33 депутати. Це голосування, зокрема, дозволить виплатити заробітну плату КП “Черкасиелектротранс” (7,5 млн. грн.) та компенсувати частину коштів у межах співфінансування об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

“Цим рішенням депутати розблокували ту ситуацію, яка склалася в Черкасах із головним кошторисом міста. Як відомо, ухвалою суду було заблоковано зміни до бюджету, ухвалені на сесії 22 серпня, – прокоментувала директор департаменту фінансової політики Наталії Джуган. – Прийняті коригування дозволять нам профінансувати тролейбусний парк, а ще – спрямувати заплановані кошти для наших ОСББ”.

За її словами, депутати затвердили секвестр бюджету в розмірі близько 130 млн грн.Видаткову частину бюджету у зв’язку з невиконанням дохідної частини зменшили на 116 млн грн. Під час обговорення депутати, крім того, зняли ще 14 мільйонів, за які передбачали закупівлю ангіографа.

Крім того, депутати перерозподілили видатки в межах деяких структурних підрозділів та офіційні трансферти (одна з таких, зокрема, на оплату праці педагогам та закупівлю медикаментів).

Під час цієї сесії обранці також затвердили до 1 липня 2019 року зміни до Програми розвитку міського електротранспорту в м. Черкаси.