Учні Смілянської школи, де навчався капітан “Яни Капу”, написали захопленим морякам зворушливі листи (фото)

26 Грудня 2018 23:42

Учні Смілянського навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа I-III ступенів «Лідер», де навчався захоплений біля берегів Криму український військовий, капітан буксира «Яни Капу» Олег Мельничук, написали йому та іншим захопленим морякам листи підтримки.

facebook.com/denisovaombudsman

«Діти написали зворушливі листи зі словами підтримки і малюнками 24 українським військовополоненим морякам, яких зараз утримують у російських СІЗО. Учні ліцею пишаються героями і їх земляком Олегом Мельничуком, бажають військовим «залізної витримки» і швидкого повернення додому», – розповіла у своєму фейсбуку уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

facebook.com/denisovaombudsman

Вона також зазначила, що українська сторона постарається передати ці листи і малюнки українським військовим в московські СІЗО.

facebook.com/denisovaombudsman

facebook.com/denisovaombudsman

Нагадаємо, 25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців.  Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у “порушенні кордону”. Двоє з полонених – черкащани: Олег Мельничук – зі Сміли, а Владислав Костишин – із Христинівки.

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО “Лефортово”, трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора “Матроська тишина”.