Громада села Скибин на Жашківщині перейшла з Московського патріархату до Православної церкви України

1 Січня 2019 21:43

Релігійна громада УПЦ Московського патріархату села Скибин Жашківського району першою у Черкаській області перейшла до Православної церкви України.

Про це повідомляє “Главком” з посиланням на власні джерела у релігійних колах, пише “Козацький край”.

Зазначається, що усі присутні на церковних зборах у Скибині висловилися за вихід з Московського патріархату.

Варто додати, що у Скибині проживає близько двох тисяч мешканців, більшість із них – парафіяни храму Святої великомучениці Параскеви. Село, зокрема, відоме тим, що тут народився учасник Другої світової війни, генерал-полковник Радянської армії Олексій Оверчук.

Після рішення про приєднання до Православної церкви України, парафіяни Скибина зажадали, щоб церковна служба проводилася українською, а не церковно-словянською мовою.

Нагадаємо, декілька днів тому громада на Хмельниччині перейшла до Помісної церкви. Священик УПЦ МП здав ключі та поїхав з села.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

До Православної церкви України також вже перейшли ряд релігійних громад Закарпаття, Хемельниччини, Чернівеччини, Тернопільщини, Волині та Вінничини.