Технічні кандидати проти чесних виборів: навіщо вони владі?

17 Січня 2019 19:43

Чому владі вигідна велика кількість технічних кандидатів на майбутніх виборах? Про це лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко говорив в ефірі житомирського телеканалу Союз-TV, інформує прес-служба політика.

“Уперше за всю історію виборів в Україні ми маємо таку величезну кількість кандидатів. Очевидно, що деякі з них не тільки не мають шансів, а й навіть в соціологічних опитуваннях не набирають 0,1%. Показовим в даному випадку є також й те, що серед них є і депутати від БПП, і позафракційні, які системно голосують за бюджети Гройсмана-Порошенка, й ті, хто не будучи в парламенті, залишаються в команді влади».

Політик пояснив, яке завдання виконують такі нерейтингові кандидати:

“Завдання у так званих технічних кандидатів одне – зареєструватись і передати свою квоту на членів виборчих комісій або тому, хто більше заплатить, або тому, хто вже щось пообіцяв. Такі дії наближають нас до ситуації, коли Порошенко буде мати, хоч і теоретично не свою, але фактично реальну більшість членів комісій, які будуть діяти в його інтересах”.

Микола Томенко наголосив, що з такою монополією потрібно терміново боротися.

“Проблема також полягає в тому, що скупкою цих “виборчих фунтів” займається не лише влада, а й так звана опозиція, а це може серйозно зашкодити проведенню демократичних та чесних виборів, – зауважив Микола Томенко. – Тому, на мою думку, такі технічні кандидати за свої рішення повинні нести серйозну відповідальність, оскільки їхні дії призводять до монополізації впливу діючої влади у виборчих комісіях”.