Рибалка, який провалився під лід, ледь не втопив свого рятувальника (фото)

1 Березня 2019 22:56

Сьогоднішній день мало не закінчився трагедією на воді. Під лід в районі розважального комплексу “Бочка” в Черкасах під лід провалився 56-річний рибалка. Перш ніж дістатися до потерпілого, рятувальник двічі провалився сам. Далі ситуація ускладнилася неадекватною поведінкою потерпілого.

facebook.com/konstantin.protsenko

Як розповів Костянтин Проценко з управління ДСНС у Черкаській області, інформація про те, рибалка провалився під кригу на Дніпрі, до оперативно-координаційного центру Управління надійшла о 17:51 від курсантів Черкаського  інституту пожежної безпеки – це відбулося на їхніх очах.

Уже за сім хвилин на місце події прибув черговий караул 2-ої пожежно-рятувальної частини та оперативно-координаційний центр обласного управління.

Одягнувши спеціальний гідрокостюм рятувальник Валентин Ткаченко із страховочною мотузкою вирушив за 120 метрів до ополонки, в якій з останніх сил боровся за своє життя рибалка.

Про складну обстановку на кризі свідчить той факт, що перш ніж дістатися потерпілого, рятувальник встиг двічі провалитися сам. Рятувальна операція несподівано ускладнилася неадекватною поведінкою потерпілого. Кремезний чоловік, у намоклому в холодній воді одязі, у намаганні врятувати власне життя дійшов до стану, коли не розуміючи, що відбувається навкруги, почав діяти виключно на рефлексах.

Саме тому свого рятувальника потерпілий сприйняв лише як технічну можливість по ньому вибратися з води.

Після кількох хвилин запеклої боротьби серед покришеної криги Валентину таки вдалося накинути на рибалку рятувальну петлю і, пристібнувши його до себе, розпочати складний шлях до берега.

Валентин Ткаченко – праворуч. facebook.com/konstantin.protsenko

Пробиваючи грудьми кригу, за 60 метрів від берега Валентин Ткаченко таки зумів знайти міцний лід і разом із потерпілим вибратися на нього. Тут вже йому на допомогу прийшов напарник, Віталій Безсонов. Ще через кілька десятків метрів їх зустріли інші рятувальники, які увесь час страхували Валентина та Віталія спеціальними мотузками.

facebook.com/konstantin.protsenko

Лікарі швидкої медичної допомоги, оглянувши врятованого, відразу доставили його до Першої міської лікарні Черкас. Із діагнозом “переохолодження” чоловіка було невідкладно госпіталізовано.