“Шевченківські проекти – вічні, вони ніколи не припиняються”, – Томенко

7 Березня 2019 16:32

Фонд Миколи Томенка “Рідна країна” вже не перший рік реалізовує проекти, направлені на популяризацію Великого генія українського — Тараса Шевченка. На рахунку фонду близько 20 проектів різного масштабу.

“Шевченківські проекти – “вічні”, вони ніколи не припиняються”, – зауважив засновник фонду “Рідна країна” Микола Томенко сьогодні на зустрічі в Черкасах.

Зокрема, Микола Володимирович розповів присутнім про перевидання альбомів Шевченка 1845 року. Йдеться про факсимільне видання першого (за хронологією) із чотирьох альбомів малюнків поета, що зберігаються в архіві Інституту літератури ім. Т. Шевченка НАН України. А також про біографію Кобзаря, написану Михайлом Чалим та традиційний світоглядний проект “Рідної країни” – “Український щорічник”, на сторінках якого Шевченко постає як поет, художник і як філософ.

Розповів Микола Томенко і про відеопроекти, втілювані фондом “Рідна країна”. Як-от “7 чудес України”, який нараховує майже півсотні просвітницьких фільмів про нашу землю.

За його словами, у 2020 році цей проект набуде розвитку в циклі “7 чудес України: малі батьківщини великих українців”.

“Визначимо 21 постать, яка сформувала ідеологію, “бренд” України – і плануємо зняти фільми фільм про знакові місця в їх долях. Наступного року виповнюється 300 років філософу Григорію Сковороді, тож це будуть Чорнухи на Полтавщині, Ковраї на Черкащині, Харківщина. До Шевченка повернемося через черкаські Моринці і Пекарі”, – розповів Микола Томенко.

Детальніше про “Шевченкові” проекти фонду “Рідна країна” – за посиланням.