Чим запам’ятався візит Порошенка в Черкаси: прибуття на гвинтокрилі, “списочники” та криваво-димні сутички в Черкасах (відео)

9 Березня 2019 19:44

Сьогодні на Черкащині перебував Президент України Петро Порошенко. Глава держави відвідав Канів, де разом із першою леді Мариною Порошенко ушанував пам’ять Тараса Шевченка у 205-у річницю народження Кобзаря, поклавши квіти до могили поета. А потім вирушив до Черкас, де, після виступу в центрі міста, взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку області.

president.gov.ua

Сподівання черкащан на те, що Президент протестує якість черкаських шляхів і глибину ям на дорогах “славного краю Богдана і Тараса” не справдилися. Глава держави прибув на Канівщину повітряним транспортом.

“Передвиборчий прикол на Черкащині: Порошенко прилетіл на вертодром Януковича в Канів і проголосив разом із Зубком область лідером логістики”, – саркастично зауважив із цього приводу екс-нардеп Микола Томенко у своєму фейсбуку.

Слід зауважити, що сьогоднішній візит Петра Порошенка – вже третій за останні кілька місяців: у листопаді Президент представляв нового голова ОДА Олександра Вельбівця, у січні – привозив у Черкаси томос і от сьогодні взяв участь у Шевченківських днях. До цього лідер держави не надто балував черкащан відвідинами. Скажімо, на Чернечій горі Порошенко сьогодні побував уперше (!) за 5 років свого перебування у владі – і за три тижні до президентських виборів.

“І тепер “Кобзар” дуже часто можна побачити у бліндажах на передовій.  А це значить, що Шевченко – наша українська духовна зброя, так само необхідна, як танки і гармати”, – наголосив у своєму виступі на Чернечій горі Петро Порошенко.

Також він нагородив  достойників Національною премією України імені Тараса Шевченка. Цього року високу нагороду присуджено режисерові Роману Бондарчуку за повнометражний ігровий фільм «Вулкан», публіцистові Богдану Гориню за есе-колаж «Святослав Гординський на тлі доби» у двох книгах, режисерові-постановнику Ростиславу  Держипільському за вистави «Енеїда» І.Котляревського, «Вона – Земля» В.Стефаника, «НАМLЕТ» В.Шекспіра, «Оскар і Рожева Пані» Е.-Е.Шмітта Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

president.gov.ua

Також Глава держави вручив премію письменниці Оксані Забужко за книгу «І знов я влізаю в танк…», художникові Василю Чебанику за проект «Графіка української мови», художньому керівникові – головному диригентові Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Володимиру Шейку за аудіозаписи творів українських композиторів до Фонду Українського радіо, концертні програми 2013 – 2018 років.

Національною премією України імені Тараса Шевченка сьогодні нагородили шістьох діячів культури та мистецтва.

Національною премією України імені Тараса Шевченка сьогодні нагородили шістьох діячів культури та мистецтва. Вручав нагороди на Чернечій горі в Каневі – Президент Петро Порошенко.

Posted by UA: Черкаси on Saturday, 9 March 2019

Потрапити на Чернечу гору було важко. За повідомленням “Опори”, людей туди пускали за списками. Мовляв, такі заходи безпеки, а списки, власне, надали з Черкаської ОДА. Біля “пунктів пропуску” було чимало обурених, котрим не дозволили піднятися на гору. До слова, не пропустили і спостерігачів ОПОРИ.

facebook.com/opora.cherkasy

facebook.com/opora.cherkasy

Також біля підніжжя Чернечої гори можна було побачити чимало автобусів, котрими привезли людей з різних районів.

facebook.com/opora.cherkasy

Так само дуже багато автобусів було і в центрі Черкас, де на площі Богдана Хмельницького надвечір виступав Петро Порошенко. На зустріч зійшлося багато черкащан, а також представників різних політичних сил. Але відзначилася одна – “Національний корпус”.

Коли виступ гаранта на площі завершився, активісти цієї політичної сили запалили біля сцени фаєри – як пояснив лідер Нацкорпусу у Черкасах Дмитро Кухарчук, на знак протесту проти того, що Президент не хоче їх слухати.

“Фаєр-шоу” переросло у сутичку між правоохоронцями, які заблокували активістів, та представниками Нацкорпусу. Начальнику Головного управління поліції в Черкаській області Валерію Лютому розбили обличчя (на фото). Був застосований сльозогінний газ.

Нині, як повідомляє UA: Черкаси, в обласній лікарні еребуває 12 травмованих. Зі слів головного лікаря закладу Олександра Дудника, більшість травмованих – поліцейські, у них травми очей, обличчя. Вони знаходяться в офтальмологічноу відділенні. Одна особа перебуває із черепно-мозковою травмою в реанімації.

Згодом, Петро Порошенко, виступивши перед черкащанами у обласній філармонії в рамках  Ради регіонального розвитку  Черкаської області, де він говорив про українську армію, корупцію і поступ військово-промислового комплексу, скасував запис інтерв’ю на місцевих телеканалах, повідомляє видання “18000”. Вочевидь, таке рішення було прийнято з міркувань безпеки.

president.gov.ua

Нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії

Нас більше не пов’язують жодні обмеження ні щодо дальності польоту наших ракет, ні щодо їх потужності. Нехай ворог про це також знає!Нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії, яка здатна вражати цілі далеко в тилу ворога. Це зробить агресора стриманішим. Для мене безпека українців понад усе!

Posted by Петро Порошенко on Saturday, 9 March 2019

Тим часом, на 19.00 біля ОДА на Соборну площу Черкас зійшлися активісти “Національного корпусу” і їх прибічники, аби висловити протест проти президента Петра Порошенка. Переважно це молоді люди.

“Ми хочемо почути, як він виконує обіцянку повідривати руки тим, хто краде на армії, – цитує  члена виконкому Ігоря Зайчука той таки сайт “18000”, – Він ховається від нас то в Києві, то в Черкасах. Це не личить главі держави.

vycherpno.ck.ua