Із 1 квітня лікарі обслуговуватимуть тільки тих, хто підписав декларацію (відео)

27 Березня 2019 14:13

Через 5 днів Міністерство охорони здоров’я припинить оплату медпослуг пацієнтам, які не підписали декларацію із сімейним лікарем.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради Олег Стадник. За словами директора міської поліклініки №5 Миколи Тарасова, у зв’язку з цими змінами, із 1 квітня лікарі обслуговуватимуть тільки тих, з ким підписали декларацію, ідеться в сюжеті  UA: Черкаси. 

Він каже – понад 10 тис. пацієнтів, які раніше обслуговувалися в поліклініці №5, досі не задекларувалися. Проблема в тому, що практично всі сімейні лікарі набрали необхідну кількість пацієнтів.

За інформацією Олега Стадника, нині в Черкасах декларацію з лікарем уклали 195 тисяч осіб із 280 тис. жителів. Із 1 липня пацієнти без угоди з лікарем будуть платити кошти за медпослуги на не зможуть отримати рецепт за програмою “Доступні ліки”.

З 1 квітня лікарі обслуговуватимуть тільки тих, з ким підписали декларацію

Через 5 днів Міністерство охорони здоров’я припинить оплату медпослуг пацієнтам, які не підписали декларацію із сімейним лікарем. Про це журналістам Суспільного повідомив головний медик Черкас – Олег Стадник. Зі слів директора п’ятої міської поліклініки Миколи Тарасова, у зв’язку з цими змінами, із 1 квітня лікарі обслуговуватимуть тільки тих, з ким підписали декларацію.

Posted by UA: Черкаси on Wednesday, 27 March 2019