За останню добу на Черкащині сталося 10 пожеж через підпал сухої трави (відео)

3 Квітня 2019 14:25

Як інформують в Черкаському управлінні ДСНС, упродовж доби 2 квітня рятувальники10 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та сміття. Під час половини з них, крім шкоди природі, значних пошкоджень зазнали і надвірні споруди.

Зокрема, пожежі сухої рослинності, які через відсутність контролю та поривчастий вітер поширилися на надвірні споруди, виникали цієї доби у Катеринопільському, Канівському, Городищенському, Драбівському та Чорнобаївському районах.

Завдяки оперативним діям рятувальників районних пожежно-рятувальних частин, місцевих пожежних команд та добровольців пожежі були успішно ліквідовані. І хоча вогонь і завдав збитків, та не спричинив більш трагічних наслідків для людей.

Завдяки своєчасному повідомленню та оперативності рятувальників удалось запобігти поширенню вогню на відкритій території коло селища Драбів та села Байківщина Драбівського району. Загорання сухої трави та залишків сухої кукурудзи на полі були ліквідовані впродовж 20 хвилин, площа пройдена вогнем становила 200 м.кв. За попередньою інформацією, причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Аналогічні пожежі цього дня виникли також у Золотоніському районі та місті Умань.

Найбільшою серед пожеж в екосистемах стало загорання сухої трави в селі Вербовець на Катеринопільщині. Вогонь встиг знищити все живе на площі у 4 га, перш ніж його ліквідував черговий караул катеринопільського підрозділу ДСНС, рятувальники якого прибули на місце події за викликом місцевих жителів. Боротьба з вогнем тривала майже годину.