На хабарі 140 тис. доларів затримали черкаського депутата

15 Травня 2019 18:47

У Генеральній прокуратурі України повідомляють – на хабарі викрили і затримали депутата Черкаської обласної ради.

“За сприяння у вирішенні питання про внесення змін до детального плану території та зміни функціонального використання земельної ділянки площею 5 га в одному із сіл Черкаської області, а також подальшої її передачі в оренду, вимагав від директора будівельного товариства неправомірну вигоду у розмірі 140 тис доларів США. 14 травня одразу після одержання другої частини неправомірної вигоди – 10 000 доларів США його затримано, вилучено речові докази та предмет хабара”, – йдеться у повідомленні ГПУ.

Як повідомляє видання “Кропива”, правоохоронці затримали депутата з фракції ВО “Батьківщина” Миколу Дивнича. Затримання відбулося в центрі Черкас поблизу колишнього будинку “Політпросвіти”.

Фото з місця затримання депутата. Микола Дивнич на фото в темному піджаку. фото kropyva.ck.ua

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин вчиненого злочину, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Крім того, на причетність до скоєння злочину перевіряються інші службові особи Черкаської обласної та сільської рад.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.