Які пляжі в Черкасах готові до купального сезону?

15 Травня 2019 17:34

У Черкасах перевірили готовність місць масового відпочинку людей на водних об’єктах до купального сезону. Він розпочнеться із 1 червня. Стан черкаських пляжів обстежила спеціальна комісія.

chmr.gov.ua

Місця відпочинку перевіряли на наявність рятувальних постів, сміттєвих урн, туалетів, буйків, роздягалень та загальний санітарний стан. У результаті обстеження, придатними для відпочинку виявилося 3 комунальних пляжі – «Соснівський-1», «Казбетський» і «Митницький» і один приватний – «Бочка».

На усіх цих пляжах встановлені рятувальні пости. Із 1 червня на них будуть чергувати 2-3 рятувальники, є рятувальні човни і спеціальне обладнання для порятунку на воді. На «Бочці» орендар облаштував рятувальний пост своїм коштом.

Тим часом, на комунальних пляжах на повну іде підготовка до сезону. Тут водолази провели обстеження річкового дна, взяті на дослідження проби води і піску. На місцях відпочинку встановлені парасолі і пергали (тенти), є сміттєві урни, туалети і роздягальні. До початку купального сезону ще належить провести рекультивацію піску. Для цього у КП «Дирекція парків» є спеціальна машина.