Компанія TransferWise з офісом у Черкасах залучила $292 млн

23 Травня 2019 19:38

Компанія TransferWise, оператор однойменного міжнародного сервісу з переказу грошей, оголосила про залучення $292 млн при оцінці в $3,5 млрд. Таким чином, компанія увійшла в число найдорожчих приватних фірм Європи, передає Quartz.

Серед інвесторів – Lead Edge Capital, Lone Pine Capital і Vitruvian Partners. У компанії зазначили, що новий раунд дозволив поточним акціонерам (більшість з яких – співробітники), а також раннім інвесторам продати свої частки.

Також TransferWise залучила нових інвесторів, у тому числі BlackRock – найбільшого в світі оператора активів, який має фінансові ресурси, досвід і зв’язки по всьому світові.

TransferWise – сервіс для переказу коштів, запущений в 2011 році. Він дозволяє здійснювати міжнародні грошові перекази в обхід банків і з набагато нижчою комісією. Технологічно переказ грошей відбувається за пірінговою схемою – між кінцевими користувачами.

У компанії розповідають, що обслуговують 5 млн клієнтів по всьому світові, обробляючи транзакцій на £4 млрд (понад $ 5 млрд). У TransferWise працює понад 1600 осіб у дванадцяти офісах по всьому світу, включно і Черкаси.

Засновником українського офісу є черкащанин Богдан Данилюк, який став першим програмістом стартапу, написавши початкову бета-версію сервісу.

Керівництво підкреслює, що компанія прибуткова вже більше ніж двох років. За підсумками минулого фіскального року, який закінчився в березні 2018 го, чистий прибуток TransferWise склала £ 6,2 млн (понад $7,8 млн).

Джерело: ain.ua