На Канівщині браконьєри вирубали акацій на понад 1 мільйон гривень

27 Травня 2019 23:38

Унаслідок незаконної вирубки дерев в Канівському районі, ”лісовими” браконьєрами завдано збитки на суму понад 1 мільйон гривень. Про це повідомляє Олександр Позняков із Держекоінспекції Центрального округу.

facebook.com/Олександр Позняков

За словами Олександра Познякова, 21 травня екоінспектори, на виконання ухвали слідчого судді Канівського міського районного суду, провели позапланову перевірку по факту вирізки дерев в урочищі “Селище” (в адміністративних межах села Бобриця Канівського району).

“Перевіркою виявлено незаконну вирубку 401 дерева породи акація діаметром в пні від 10 до 85 см, – повідомив у фейсбуку Олександр Позняков. – Унаслідок незаконного вирубування дерев державі завдано шкоду на суму 1 мільйон 098 тисяч 595 грн.”.

facebook.com/Олександр Позняков

Матеріали перевірки направлені до Канівського відділення поліції Золотоніського ГУНП в Черкаській області для проведення оперативно-розшукових дій, аби знайти та притягнути до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення. Нині в рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії.