Журналіст Вадим Комаров, на якого скоєно замах, 25-ий день у комі

29 Травня 2019 12:24

25-й день перебуває без свідомості журналіст із Черкас Вадим Комаров. На нього напали і жорстоко побили вранці 4 травня. Лікарі говорять, що позитивної динаміки немає, а родичі констатують, що поліція мляво розслідує кримінальне провадження у справі.

facebook.com/Вадим Комаров

Ось що повідомляє голова НСЖУ Сергій Томіленко:

“Про подробиці стану журналіста я розпитав Олега Стадника, директора Департаменту охорони здоров”я та медичних послуг Черкаської міської ради:
Вадим Комаров продовжує перебувати у стані медичної коми, у нього глибока мозкова травма. Фактично третя частина головного мозку пошкоджена. Вадиму провели дві операції – одну одразу після нападу (майже дві години хірурги видаляли з рани на голові уламки кісток).
Проведені консультації з нейрохірургами обласного та національного рівнів. Визнається, що стан постраждалого журналіста нетранспортабельний, а медична допомога міською лікарнею надається відповідно до діагнозу. Тобто, питання тривалого тяжкого стану і коми – це не питання кваліфікації міських лікарів, а питання тяжких травм, спричинених нападником на журналіста.
Лікування здійснюється коштом міської лікарні, але її бюджет обмежений…”, – написав Сергій Томіленко у своєму фейсбуку.

Поліція відкрила кримінальне провадження як умисне тяжке тілесне ушкодження, але потім перекваліфікувала на “Замах на умисне вбивство”.

“Наскільки просунулось кримінальне розслідування за три тижні від інциденту – невідомо. І рідні, і колеги Вадима Комарова зазначають, що не відчувають належної уваги до справи. А сама кваліфікація має бути змінена на пряму професійну – “Посягання на життя журналіста”, – зауважує голова НСЖУ.

Допомогти родині можна переказом коштів на картку Комарова Вадима Едуардовича в Приватбанку – 5168 7555 2672 1028 .