Степанківські пожежні врятували з вогню односельця

3 Червня 2019 20:58

Сьогодні у Степанківській ОТГ відбулося “бойове хрещення” підрозділу місцевої пожежної охорони. Вогнеборці громади врятували життя односельця ще прибуття підрозділів державної пожежної охорони.

Як розповів Костянтин Проценко із обласного управління ДСНС, до оперативно-координаційного центру  із села Хацьки надійшло повідомлення про загорання в житловому будинку на вулиці Франка. За словами схвильованих сусідів, у задимленому будинку залишилася людина.

За планом залучення сил, до місця пожежі одразу було спрямовано нещодавно створений місцевий пожежний підрозділ Степанківської територіальної громади.

Завзяті місцеві пожежні за лічені хвилини опинилися на місці події, і, реагуючи на небезпеку витягли із палаючої хати господаря, який на той час через отруєння димом перебував у напівсвідомому стані.

Коли до місця події прибув підрозділ державної пожежної охорони, чоловіку, що крім отруєння димом, отримав також опіки кінцівок, лікарями швидкої вже надавалася невідкладна медична допомога.

“З огляду на ситуацію, можна із впевненістю сказати, що без оперативного реагування місцевих пожежних, у врятованого було б небагато шансів на порятунок, – зауважив Костянтин Проценко. – Життя доводить ефективність та важливість створення при ОТГ місцевих осередків безпеки до складу яких, крім пожежних повинні входити також поліцейські та медики”.