Сьогодні 5 червня: цікаво знати

5 Червня 2019 07:12

5 червня вшановується пам’ять преподобного Михайла, сповідника, єп. Синадського; знайдення мощей святителя Леонтія, єп. Ростовського; преподобну Єфросинію, ігум. Полоцьку; преподобного Паїсія Галицького; пресвятого мученика Михаїла, чорноризця.

Наші пращури помітили: «Багато ґедзів у цей день – до хорошого урожаю огірків». Якщо вранці трава пахне сильніше звичного – на дощ.

5 червня відзначають:

  • Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

Чи знаєте ви, що:

Біологічне паливо шкідливіше, ніж звичайне. На думку дослідників з Інституту європейської екологічної політики (Лондон, Велика Британія), біопаливо завдає набагато більшої шкоди навколишньому середовищу, ніж звичайне. За їх словами, використання такого джерела енергії призведе до збільшення викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Справа в тому, що збільшення викидів CO2, насамперед, відбувається через збільшення посівних площ для культур, які використовуються у виробництві біопалива – буряк, ріпак, пальмове масло, і т.д.

Згідно з планами 23 країн Європи, до 2020 року приблизно 9,5% споживаного палива буде мати біологічне походження.

Проаналізувавши цей показник, британські дослідники дійшли висновку, що для досягнення такого рівня, потрібно вирубати майже 69 000 кв. км лісів Європи, а також перепрофілювати існуючі господарські угіддя для вирощування технічних культур. Це все призведе до того, що викиди вуглекислого газу в атмосферу значно зростуть і щорічно будуть становити не менше 56 млн. тонн. Ця цифра відповідає приблизно 23 млн авто зі звичайним бензиновим двигуном.

Крім цього, масова вирубка лісів призводить до винищення різних тварин та рослин.