У Мошнах перекривали дорогу з вимогою її ремонту (відео)

5 Червня 2019 00:01

Сьогодн на три години блокували рух автотранспорту жителі Мошнен та Байбузів. Селяни вимагають відремонтувати ділянку дороги державного значення Черкаси-Жашків-Орадівка.

Це 30 кілометрів автошляху поблизу їхніх сіл, який перетворився на суцільні ями. Людям вже кілька разів обіцяли автошлях відремонтувати, але обіцянки не дотрималися.

Це не перша акція протесту селян, зазначає “5 канал”. Торік після грудневого мітингу поклали 700 метрів нового асфальту, а на решті ділянки зрізали верхній шар покриття і засипали дорогу щебенем. Тепер каміння летить із-під коліс, а вся вулиця в куряві.

“Із 2014 року жодної копійки на утримання дороги не виділялося. А це дорога державного значення, – каже сільський голова Мошен Богдан Шкарбута. – До Яснозір’я, Корсуня дорога просто непроїзна”.

У Службі автомобільних доріг у Черкаській області визнають – дорога на їхньому балансі. Кажуть, цього року її не відремонтують, бо немає грошей. Готові просити грошей з державної скарбниці за умови співфінансування із місцевим чи обласним бюджетом.