Налаштовуємося на спеку, – синоптики

6 Червня 2019 14:35

Атмосферні фронти з півдня вчора та цієї ночі зумовили інтенсивні дощі в Центральній Україні. Дощі розподіляються по літньому вкрай нерівномірно як у часі так і по території.

За інформацією обласного центру з гідрометеорології, за добу 5 та ніч 6 червня у західних районах Черкащини випало 12-18 мм, на решті території значно менше. А у м. Новомиргороді Кіровоградської області, який знаходиться поруч зі Шполянщиною – 53 мм, а метеостанція Гайворон Кіровоградської області зафіксувала аж 104 мм дощу, і рівень води місцями на відкритій території сягав до 1,5 м. Доречі, у тому ж Гайвороні за перші 5 днів червня вже випало 235 мм, при нормі літа 192 мм, тобто сезонна норма вже виконана. Також фронти зумовили інтенсивні дощі і в південних районах держави – у Каховці за 5 годин випало 93 мм дощу, що перевищує місячну норму.  А на Черкащині з початку червня випало 14-54 мм дощу при місячній нормі 75 мм.

Надалі, східний антициклон забезпечить сонячну погоду та транспортуватиме на Черкащину субтропічне тепло, тому налаштовуємося на спеку.
З п’ятниці, 7 червня, по неділю денні максимуми сягатимуть 28-30°, дуже тепло буде і вночі 16-18°. Проте вдень ще можливі локальні грозові дощі.  Початок наступного тижня обіцяє бути по-літньому погожим.