Використовувати воду з Росі можна, але остаточні аналізи води ще не готові (відео)

11 Червня 2019 14:13

Використовувати воду з річки Рось, у яку в неділю потрапили хімікати, можна. Про це заявили у ДСНС, ідеться в сюжеті ТСН. І хоча остаточні аналізи ще не готові, втім, попередні проби води довели – причин для закритті Білоцерківського водозабору немає, всі показники в нормі, воду мешканцям Білої Церкви й Умані повернули надвечір.

Як повідомляє начальник управління екологічного контролю держекоінспекції центрального округу Олександр Позняков, показники води, взятої з Росі для аналізів біля Корсуня, демонструють, що перевищення норм ГДК немає.

Posted by Олександр Позняков on Monday, 10 June 2019

Ось що повідомив еколог у своєму фейсбуку:

“10 червня спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу відібрано проби поверхневої води річки Рось:
• верхній б’єф Стеблівської ГЕС;
• в районі с. Яблунівка, Корсунь – Шевченківський район;
• вище водозабору м. Корсунь – Шевченківський.

При обстеженні берегової лінії річки Рось замор водних живих біоресурсів не виявлено, концентрація розчиненого кисню становила від 4,2 до 7,8 мг/дм3 (при нормі не менше 4 мг/дм3).

За результатами лабораторних досліджень відібраних проб концентрація азоту амонійного становить 0,2 – 0,28 мг/дм3, вміст ХСК (хімічного споживання кисню) становить 21-32 мгО/ дм3.

Проаналізувавши лабораторні дані встановлено, що показники не перевищують норм ГДК”.

Разом із тим, зазначається, що повний гідрохімічний аналіз проводиться протягом 5 днів.