Черкаська прокуратура розпочала службове розслідування неетичної поведінки співробітників

13 Червня 2019 16:56

Службове розслідування розпочала Черкаська обласна прокуратура стосовно своїх працівників. Приводом до цього стало опубліковане черкаським діячем Дмитром Кухарчуком у своєму фейсбуці відео. У ролику, як пояснив Кухарчук, заступник прокурора області Юрій Ковтун та начальник відділу керівництва досудових розслідувань ДБР Валерій Барабаш гучно святкують день народження останнього.

“Барабаш тримає Ковтуна, заступника голови прокуратури області, який в п‘яному угарі рветься в бій. Пістолет вдалося забрати, не ясно що воно з ним зробило б…”, – описав Дмитро Кухарчук події, охарактеризувавши прокурорів, як “очманілих від безкарності”.

Очманілі від безкарності, бухущі в сраку прокурори ледь не повбивали відвідувачів Черкаського ресторану.П‘ятниця, 7 червня. «Тарас Бульба».У Барбаша, начальника відділу процесуального керівництва по кримінальним справам ДБР прокуратури Черкаської області день народження. На відео він тримає Ковтуна, заступника голови прокуратури області, який в п‘яному угарі рветься в бій. Пістолет вдалося забрати, не ясно що воно з ним зробило б…Я поки що не отримав відео, де це чмо , діставши свій статевий орган намагається помочитися на дівчат, але це справа часу.Це виродки , що мають стояти на сторожі громадського порядку і розслідувати справи проти злочинців. У четвер, 13 червня о 12:00 всі, всі , всі небайдужі! Збираємочь біля обласної прокуратури. Вимагаємо відставки Ковтуна, Барбаша і Овчаренко, який є відповідальним за все це кодло.Максимальний репост!

Posted by Дмитро Кухарчук on Tuesday, 11 June 2019

В обласній прокуратурі відреагували на інцидент із співробітниками службовим розслідуванням, назвавши поведінку прокурорів неетичною. Визнавши факт святкування 7 червня, водночас тут зауважили, що що події відбувалися в неробочий час, ніхто не мав зброї та до правоохоронних органів області жодних повідомлень від персоналу чи відвідувачів закладу про порушення громадського порядку працівниками прокуратури не надходило.

“На теперішній час прокуратурою області проводиться всебічна та об’єктивна перевірка. Тож діям працівників прокуратури буде надано належну правову оцінку. Якщо результати розслідування підтвердять порушення прокурорами в повсякденному житті вимог Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, то матеріали будуть скеровані до Кваліфікаційної дисциплінарної комісії для застосування до них відповідних заходів дисциплінарного впливу, – наголосили у прокуратурі. – Запевняємо в неупередженості службового розслідування, воно не буде кулуарним і, за наявності підстав, винні особи будуть обов’язково притягнуті до відповідальності”.

Разом із тим, сьогодні активісти провели акцію під стінами прокуратури із вимогою відставки прокурора області та його заступника Юрія Ковтуна:

Біля обласної прокуратури Черкас зібралися містяни із вимогою відставки обласного прокурора Сергія Овчаренка та його заступника Юрія Ковтуна.

Posted by UA: Черкаси on Thursday, 13 June 2019