Дворічну дитину, яка ледь не втопилася у Чорнобаї, відкачували лікарі

18 Червня 2019 19:42
Почастішали випадки необережної поведінки на вдоймах. За останні три доби бригади екстреної медичної допомоги тричі надавали допомогу пацієнтам в стані клінічної смерті після утоплення.
Зокрема, в неділю 16 червня на річці Ірклій у Чорнобаї тонула дитина віком 1 рік 11 місяців. Бригада Лівобережної станції швидкої медичної допомоги терміново виїхала на виклик. Медики надали допомогу дитині на місці події та з діагнозом «стан після утоплення» транспортували в Чорнобаївську ЦРЛ.
17 червня бригада Черкаської станції швидкої медичної допомоги виїхала на виклик «утоплення» в с. Руська Поляна до жінки 63 років. Після довготривалої реанімації, на 31 хвилині, медикам вдалось запустили серце жінки. Потерпілу доставили в Третю черкаську міську лікарню в реанімаційне відділення.
Також учора, 17 червня, реанімацію провели й медики з Уманської станції швидкої медичної допомоги. 16-річну дівчину в стані клінічної смерті витягнули з води люди, що відпочивали поруч. Бригада, прибувши на виклик, продовжила проводити розширені реанімаційні заходи. Дитину доставили в Уманську ЦРЛ. Зараз вона знаходиться в тяжкому стані в реанімаційному відділенні.
У всіх випадках до приїзду бригад екстреної медичної допомоги потерпілим надавали допомогу оточуючі.
Нагадаємо, за інформацією управління ДСНС України в Черкаській області, за останні три дні на водоймах області втонуло 9 людей. З початку купального сезону вода забрала життя 16 черкащан.