ПсевдоЗе: у Черкасах піариться кандидат-клон пропрезидентської політсили

21 Червня 2019 13:17

На виборчих округах масово реєструються кандидати-клони партії “Слуга народу”, зазначають у Комітеті виборців України. Такі особи балотуються як самовисуванці, але при цьому в основних відомостях про себе зазначають, що вони є представниками громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств із назвою “Слуга народу”.

фото Павла Прибіша

У КВУ повідомляють, що такий унікальний кандидат є і в Черкаській області.
Олег Лисак, відомий в Черкасах активіст-підприємець, балотується як самовисуванець в окрузі № 194. Але вже встиг розмістити свою агітацію, яка є ідентичною агітаційній кампанії Володимира Зеленського під час президентської виборчої кампанії. При чому цікавим є те, що у партія “Слуга народу” має свого кандидата по цьому округу (Любов Шпак, ректор Східноєвропейського університету, – прим.ред.).

Подібні спекуляції здатні ввести виборців в оману, оскільки громадяни можуть не розрізняти кандидатів, висунутих партією “Слуга народу” та кандидатів-самовисуванців, які вказують в автобіографіях, що вони є представниками громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств із такою ж назвою, зауважують у КВУ. Це також може призвести до частих помилок громадян під час заповнення виборчих бюлетенів.