Мертву рибу в Каневі принесло течією з Київщини, – Держекоінспекція

26 Червня 2019 17:21

Мертву рибу, яку виявили на березі Дніпра в Каневі, принесло течією з Київської області, повідомив  начальник управління екологічного контролю Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков.

фото надано заступником директора Канівського природного заповідника Олегом Петриченком

За його словами, сьогодні, реагуючи на звернення громадян та повідомлень у ЗМІ про замор риби в Канівському водосховищі, спеціалісти Держекоінспекції Центрального округу та Черкаського рибоохоронного патруля обстежили берегову лінію від межі Київської області (пристань Бучаки) до села Пекарі та відібрали проби поверхневої води.

“При обстеженні берегової лінії на межі з Київською областю було виявлено більш чисельну кількість загиблої риби ніж в акваторії нижнього б’єфу Канівської ГЕС. Температура води становила 29°С, концентрація розчиненого у воді кисню від 7,7 до 4,5 мгО2/дм3 (норма ГДК не менше 4). У місці відбору проб поверхневої води спостерігалось “цвітіння” води, що може бути однією з ймовірних причин замору з врахуванням високих температур повітря та води. Вода в межах Черкаської області при візуальному обстеженні має природню прозорість. Повний гідрохімічний аналіз поверхневої води проводиться протягом п’яти діб, про що буде повідомлено додатково, по можливості в найкоротший термін”, – зазначив Олександр Позняков у своєму фейсбуку.

Черкаський рибоохоронний патруль проводить підрахунок загиблої риби в межах Черкаської області.

Було також спрямовано телефонограму на Столичний округ про заходи реагування в межах Київсщини.