Про “благодійників” за бюджетні (наші!) кошти

8 Липня 2019 16:10

Настав час заборонити рекламу меценатства за наші, бюджетні кошти. Куди не поткнись – скрізь «за сприяння» та «за ініціативи».

Хочеться вам поваги і пошани – фінансуйте з власної кишені! А все що з бюджету – треба писати: «дякуємо платникам податків», а не чиновникам чи депутатам!

Цинізм витрачання бюджетних коштів діючими політиками і депутатами набув нових масштабів. В школах, лікарнях, та парках скоро не залишиться вільного місця через дошки з подяками «благодійникам», які за наші гроші поставили лавки, спортивний майданчик чи привезли рентген-апарат. Вочевидь, принцип благодійництва, який започаткували ще в попередніх століттях відомі українські меценати, – абсолютно протилежний. Основна ідея – це коли ви чесно заробляєте гроші і частину жертвуєте для добрих справ та підтримки людей.

А коли ви з бюджету громади вибиваєте для свого округу чи напередодні виборів гроші і залучаєте братні фірми для їх освоєння – це зловживання та корупція, а не благодійництво.

Зараз в соцмережах ходить жарт, що дякувати політику за зроблене щось за бюджетні гроші – це як дякувати банкомату за видачу готівки. Тільки от банкомат бере 1%, а політичні «благодєятєлі» зазвичай беруть 20-50%.

Микола Томенко, представник “Громадянської позиції”