У селі на Черкащині створили місцеву пожежну команду

8 Липня 2019 17:40

У Берестівці та навколишніх селах відтепер стане безпечніше. Тут урочисто відкрили місцеву пожежну команду, інформують в Уманській РДА. У цьому році це вперше на території області відкривається місцева пожежна команда. Загалом їх на Черкащині – 78.

Пожежна команда – спільний проект Паланської ОТГ і ТОВ «Берестівець». Близько 300 тисяч гривень з бюджету Паланської ОТГ спрямовано на капремонт пожежної автівки, наданої Уманським районним відділом Управління ДСНС України у Черкаській області. Чотири підготовлених особи утримуватимуться за рахунок ТОВ «Берестівець». Власне, саме на території господарства й облаштовано пожежний пункт, для якого реконструювали й утеплили приміщення.

Про необхідність попередження та ефективного реагування на надзвичайні ситуації, в тому числі на пожежі, нагадує сумна статистика людських та матеріальних втрат, яку озвучив заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, полковник служби цивільного захисту Олександр Горобець. За перше півріччя на території області виникло дві надзвичайні ситуації, 2073 надзвичайних подій, внаслідок яких 127 осіб загинули. Сталося 723 пожежі, через які загинули 34 особи. По Україні внаслідок пожеж загинули 972 людини.

Берестівець, як ніхто, розуміє важливість готовності до реагування у надзвичайних ситуаціях. У 1900 році тут сталася масштабна пожежа, яка ледь не спалила село вщент. До речі, у селі також діє рятувальний пост на воді та облаштоване місце для забору води пожежними автомобілями.