Енерголавки з’вилися в Черкаському зоопарку і на “Селені”

24 Липня 2019 20:14

Енергетичні лавки, де можна не лише відпочити, а й зарядити гаджет, з’явилися у Черкаському міському зоопарку біля експозиції “Земля ведмедів і вовків” і на території заміського готельно-ресторанного комплексу “Селена Family Resort”.

Як повідомляють у ТОВ “Черкасиенергозбут”, це відбулося в рамках соціального проекту “Енергію кожному і без обмежень”.

energozbut.ck.ua

Кожна з таких лавок – це не лише місце для відпочинку, але й пристрій для підзарядки акумуляторних батарей мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів, power-банків. Оскільки лавки оснащені сонячними панелями, то електроенергію для заряджання гаджетів вона виробляє сама.

У зоопарку енерголавочка стала популярним місцем, адже відвідувачі одразу оцінили вигоди, які вона дає.
 “Я бачу, ця лавка дійсно дуже потрібна, бо там постійно є люди, які заряджають свої гаджети”, – говорить директор зоопарку Євгеній Ван.
Енерголавка виготовлена з металу й дерева (бук), яке пофарбоване стійкою до ультрафіолету фарбою. Її потужності вистачить на повну зарядку дев’яти мобільних телефонів (від 0 до 100%). У комплекті до лавки входить два акумулятори. Крім того, вона оснащена спеціальною установкою, яка дозволяє відключати пристрій від живлення за умови повної зарядки, аби економити енергію.
Як уже повідомляла “Рідна Черкащина”, перша така лавка з’явилася нещодавно біля Черкаської міської ради.