“Підземне джерело” неподалік Будища – під опікою черкаських лісівників

29 Липня 2019 23:01

Нещодавно черкаські лісівники оновили одну з найбільш улюблених та відвідуваних гідрологічних пам’яток природи – «Підземне джерело». Знаходиться воно у кварталі 20 Мошнівського лісництва Черкаського лісгоспу, неподалік села Будище.

lis-ck.gov.ua

Подорожуючі, що прямують шляхом Р10 на ділянці Черкаси-Мошни, добре знають, де не лише набрати кришталево-чистої джерельної, завжди холодної води, але й з приємністю перепочити в лісі в спеціально обладнаному місці для відпочинку.

Як повідомив директор Черкаського лісгоспу Андрій Пустовіт, цей об’єкт належить до природно-заповідного фонду України і традиційно має достатньо високе рекреаційне навантаження через зручне розташування понад трасою. З цим і пов’язаний той факт, що лісове джерело знаходиться під постійною опікою лісівників, аби й надалі приносити користь подорожуючим.

Повну реконструкцію і облаштування «Підземного джерела» було здійснено чотири роки тому з нагоди відзначення 24-ї річниці незалежності України. Нині ж на його території провели поточний ремонт.

Тож лісівники вкотре звертаються до громадян з проханням цінувати й оберігати такі прекрасні лісові місцини, не смітити та не пошкоджувати малі архітектурні форми, які зроблені для зручності й комфорту в лісі.