Два кілометри лісами: у Черкаському лісгоспі проклали еколого-просвітницьку стежку

5 Серпня 2019 20:43

Нова еколого-просвітницька стежка з’явилася у Білозірському лісництві Черкаського лісгоспу. Її призначення полягає в тому, щоб забезпечити усім бажаючим можливість спостерігати природні об’єкти і явища, вивчати тваринний та рослинний світ, знайомитися з особливостями природи рідного краю та роботою лісівників, повідомляють в обласному управлінні лісового і мисливського господарства.

Загальна протяжність стежки, яку облаштували білозірські лісівники у кварталі 214, є найбільш оптимальною і становить 2,2 кілометри. Цей просвітницький об’єкт добре обладнаний та інформаційно насичений і складається з основних чотирьох зупинок.

Починається маршрут біля адмінприміщення Білозірського лісництва, де можна ознайомитися з картою-схемою та загальною інформацією про головні правила дбайливого ставлення до природи, поведінки в лісі. Розмістили тут мотиваційний стенд, який наглядно демонструє терміни розпаду різних побутових відходів у природному середовищі. Справжньою окрасою цієї зупинки є два велетні-дуби, яким понад 300 років. В діаметрі вони досягають до 150 сантиметрів, а у висоту – 33 метри. Лісівники ж їх поважно називають козацькими.

На наступних зупинках маршруту буде чекати знайомство із червонокнижною флорою та фауною рідного краю, лікарськими рослинами, прикладами слідів диких звірів та основними хворобами дерев – найнебезпечнішими шкідниками деревних та чагарникових порід.

Як розповів лісничий Білозірського лісництва Володимир Фіалковський, на основних зупинках екологічної стежки облаштували лави для перепочинку. Крім того, вздовж усього маршруту можна насолодитися різновіковими лісовими насадженнями, а на завершення – ще й оглянути лісовий розсадник цього структурного підрозділу.