Голова Черкаської ОДА від Зеленського пояснив, звідки нерухомість у Росії та як став губернатором (відео)

15 Серпня 2019 21:22

“Бізнесу із воюючою з нами країною в мене немає і ніколи не було. А придбання нерухомості – це не бізнес”. Так пояснив новопризначений голова Черкаської обласної державної адміністрації Ігор Шевченко під час своєї першої прес-конференції те, що він володіє нерухомістю в Росії.

facebook.com/Ігор Шевченко

“Якщо ви вважаєте, що придбання якогось майна вже є бізнес, то, мабуть, у нас різне уявлення про бізнес”, – зауважив Ігор Шевченко і розповів історію про те, чому він купив квартиру в Росії:

Новопризначений голова Черкаської ОДА провів пресконференцію

"Бізнесу із воюючою з нами країною в мене немає і ніколи не було. А придбання нерухомості – це не бізнес". Так пояснив новопризначений голова Черкаської обласної державної адміністрації Ігор Шевченко під час своєї першої прес-конференції те, що він володіє нерухомістю в Росії.https://ck.suspilne.media/

Posted by UA: Черкаси on Thursday, 15 August 2019

відео Суспільного телебачення

Як був призначений на посаду голови обласної адміністрації:

“Це не є державна таємниця, але я не хотів би, щоб це ставало набутком спільноти – як я працював, як я познайомився з Зеленським. Я не вважаю, що це може вплинути на мою діяльність в області. Чому саме мене обрав на цю посаду? Це питання до нього. Я очікував, і коли мене запросили до Києва, розумів, що набирається команда і будуть якісь пропозиції. І коли пропозиція була сформульована на голову ОДА, то я задав йому питання: чому обрали сам мене.  Відповів:”Если не ты – кто?”.

Про свою команду:

“На жаль, мені дістались команда не у тому стані, у якому б хотілось: з чотирьох заступників є лише двоє, і обидва не зовсім прості персонажі. Одного асоціюють з однією корупційною групою, а другого – з іншою… Ними написані заяви на звільнення, які мною ще не підписані. Нехай ці люди ще трішечки попрацюють, дадуть відповіді на певні питання, бо рік закінчується, гроші використані, а роботи не зроблені ні по дорогах, ні по чому. Нехай також відповідають за ту роботу, яку вони робили при попередньому очільнику”, – сказав Ігор Шевченко.

Також голова ОДА  запевнив, що не бачить у своїй команді жодного з двох нинішніх заступників. “Костянтин Омаргалієв і Тарас Висоцький не залишаться на посадах заступників за жодних обставин”, – заявив керівник області.

“Доведеться змінювати алгоритм підбору кандидатур. В області є досвідчені люди, які могли б бути заступниками, однак у них репутація, яка не дозволяє їм обійняти ці посади. Де ми будемо їх брати – не знаю. Десь шукатимемо. Пораджусь із губернаторами із інших областей, бо в них схожа ситуація”.

Про нинішній стан справ на Черкащині:

Стан справ у області Ігор Шевченко оцінив як вкрай негативний. “Догосподарювались. Немає таких слів, щоб описати ситуацію на Черкащині. Якби я хотів цю область обдерти, то схеми, які тут вибудували чиновники, – прекрасні,” – підкреслив він.

За словами Шевченка, частина тендерів вже проведена навіть на 2020 рік, і гроші освоєні майже на 70%, однак по дорогах цього не видно.

Про голів РДА і проект “Ліфт”:

Ігор Шевченко розповів, що сьогодні вже звільнено половину голів районних державних адміністрацій на Черкащині.

“Інша половина голів РДА буде звільнено в найближчий час, – запевнив очільник області. – Є новий пілотний проект “Ліфт” – це зовсім нова стратегія, технологія призначення голів РДА. Вони будуть проходити серйозні тестування, розроблені американськими, німецькими, канадськими компаніями. Все доходить аж до поліграфа”.

Про те, чи є членом партії “Слуга народу”:

“Я не член партії, тому що вважаю, що краще залишатися позапартійним на цій посаді. Але член команди. Вважаю, що це партія, в яку за певних обставин я б вступив”, – сказав Ігор Шевченко.