Через пожежу на сміттєзвалище у Степанках ледь не загорівся лісовий масив

19 Серпня 2019 11:00

За минулу добу 18 серпня чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів управління ДСНС у Черкаській області ліквідували дві пожежі на сміттєзвалищах. Події сталися у Черкаському районі та місті Ватутіне, Звенигородського району.

Наймасштабніша пожежа сміття сталася о 16:30 на полігоні твердих побутових відходів у селі Степанки.

Тут боротьбу з вогнем істотно ускладнив сильний поривчастий вітер. Через це вогонь із сміттєзвалищі встиг поширитися лісовою підстилкою на розташований неподалік лісовий масив.

facebook.com/MNSCHERKASY

За викликом місцевих жителів до місце події оперативно прибули чергові караули двох пожежно-рятувальних частини з міста Черкаси, а також місцева пожежна команда із села Хацьки та пристосована для пожежогасіння техніка СКП “Райліс”.

Спільними зусиллями, пожежу о 18:30 вдалося локалізувати, а о 02:00 ночі 19 серпня ліквідувати. Завдяки оперативним та професійним діям бійців ДСНС вдалося запобігти знищенню вогнем лісу. Внаслідок пожежі вогнем знищено лісову підстилку на площі у 4 гектари.

facebook.com/MNSCHERKASY

У місті Ватутіне пожежа на сміттєзвалищі охопила площу в один гектар. Рятувальникам чергового караулу 7-ї державної пожежно-рятувальної частини, які за викликом прибули на місце події, знадобилося близько години, аби повністю ліквідувати пожежу.

За попередньою інформацією, причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем.