На День Незалежності черкащанам обіцяють ідеальну погоду

23 Серпня 2019 12:33

Як зазначають в обласному центрі з гідрометеорології, на Черкащині встановилася ідеальна погода. Нічна бадьора свіжість поєднується із теплим днем: уночі та вранці температура 14-16º, а вдень до 28-30º. І це в поєднанні із майже звичайним та незмінним атмосферним тиском та достатнім вологовмістом повітря.

Завтра, на День Незалежності України тепло дещо відступить, але не піде. Під впливом улоговини циклону зі сходу Чорного моря, хмар дещо побільшає, є невелика ймовірність короткочасних дощів в окремих районах області, температура вночі 13-15º, вдень 27-29º.

Проте у неділю – знову ніяких натяків на дощі і перевищення температурних показників на 2-3º відносно кліматичної норми.

Новий тиждень теж розпочнеться теплою та сухою погодою, яка підтримає температуру дніпровської води на рівні південних морів 23-24º.

Синоптики додають, що Черкащина вже тривалий час під владою антициклону, який формує стабільну малохмарну погоду з добрим денним прогрівом. За останні 2 тижні було 7 днів з температурою понад +30º, з них 2 дні – з температурою понад +35º.